Matcha Tea

Svou oblibu zelených čajů jsem nedávno povýšila na nový level v podobě Matcha Tea.

Matcha Tea je japonský čaj ze speciálního zeleného čaje.  Už jeho způsob pěstování, kdy je nutné lístky zastínit přibližně na 3 týdny před sklizní, aby byly krásně zelené. 

Čaj Matcha obsahuje silné antioxidanty, chlorofyl, minerály, vitamíny a aminokyselinu L-Theanine. Ta čaji dodává jeho plnou chuť, pomáhá navodit stav relaxace v mozku bez pocitu ospalosti a redukuje tím stres. Matcha čaj také zlepšuje paměť a dokáže nabudit organismus. 


Matcha Tea se většinou prodává v podobě namletého zeleného prášku. Dávkování je asi 2g (malá lžička na skleničku). Lze ho podávat horký i studený a jeho zvláštní chuť je docela osvěžující. Asi si na specifickou chuť trávy budete muset mírně zvyknout, jde o velmi hořkou chuť. Já si čaj dělám v dopoledních hodinách jako studený nápoj s vodou. Pro sebe ho mám namísto kávy, kterou nepiju a tak si říkám, že tohle náhradní povzbuzení by mělo fungovat taky. 
Často se zelený prášek přidává i na dezerty, patrně ne jen pro svou opravdu zajímavou barvu.   
Tradičně se čaj podává s čajovým rituálem, který Vám pro ukázku sdílím v následujícím videu. 

Komentáře