Klasické těsto na pizzu



Pizza z restaurace mi moc často nechutná, ale někdy není nad to si ji udělat doma dle své fantazie nebo co nám lednička nabízí. Těsto na pizzu je vlastně velmi jednoduché, pouze o pár ingrediencích, tak proč si s ním nepohrát. 


Ingredience asi na dvě pizzy

1/2 kostky čerstvého droždí
250 g mouky 
2 lžíce olivového oleje 
asi 180 ml vody
cukr 
sůl


Do trošky vlažné vody si dáme droždí a špetku cukru a necháme pět minut na teplém místě než, aby nám vzešel kvásek. Mezitím si smícháme mouku, sůl a olej. Přidáme kvásek a dodáme zbytek vody a zpracováváme těsto, dokud není vláčné. Pak necháme pod přikrytou utěrkou 30 minut nakynout. 

 Těsto rozprostřeme na plech, když už se Vám začne lepit, namočte si prsty a pokračujte dokud těsto není až do krajů plechu. 

A pak už je vše jen na vaší fantazii. 


Komentáře