Z mého talíře 20

Začátek května by už mohl být opravdu teplý, vždyť vloni jsme v tento týden bylo 24 stupňů !!! 
Letos to na to zatím nevypadá, ale budeme doufat, že už brzy odhodíme bundy a mikiny. Spotřeba čaje je zatím snad větší než v zimě a tak se těším na pvní ochlazovací zmrzlinu nebo jinou letní lahůdku. 
Selská omeleta s brambory byla u nás doma vždycky ze zbytků brambor od oběda, ale já ji mám rada tak moc, že jsem ochotna si kvůli ní pár brambor uvařit, abych si ji mohla udělat. 

Výborný čerstvý losos na grilu se zeleninou a dipem z cottage sýru. 

Jak jinak než lívanečky, tentokrát z jáhlových vloček a s domácí čokoládovou omáčkou. Nicméně já prostě na ty čokolády až tak nejsem :) 
Když už si chci dát chleba nebo jiné pečivo, nejraději si ho upeču. Zde je celozrnný nadýchaný chleba, který jsem začala jíst ještě teplý. Recept ZDE

Canneloni s mletým krůtím masem a drcenými rajčaty mi vyšly hned na několik dní, ale na chuti jim to rozhodně nijak neubralo. 
Když je chuť na sladké a nechcete si dát žádnou hotovou sladkost:) K duchu přijde jogurt, všechno ovoce, co doma najdete a k tomu zbytek obilných polštářk od maminky. 



A další z řady domácích dezertíků. V poslední době jsem si docela oblíbila tapiokový poduing, je totiž strašně dobrý. Myslím, že kdyby se nemusely perly namáčet den předem, tak je jím minimálně každý den :) Recept ZDE

V chladné dny hned po ránu zahřeje planý talíř kaše. Teď u mě vede jáhlová. A na ozdobu prostě použiju vše, co najdu doma. 

Období burgerů u nás už pominulo. Když už na něj mám chuť,  jdu do Bistra Open na Landeku, kde je opravdu skvělé maso, domácí hranolky i omáčky k nim a dokonce je na výber i z malých velikostí burgrů. Takže momentálně pro mě TOP v Ostravě.


Komentáře