Canneloni s krůtím masem


Canneloni jsme doma měli už dlouho, jenom nějak nebyla inspirace jak je udělat trochu méně vydatnější než v restauraci. Najednou to bylo, v mražáku jsme našla naše vlastoručně mleté krůtí maso a tak vznikl tenhle recept. 

Ingredience:
mleté krůtí maso (lze samozřejmě použít i jakékoliv jiné)
balení kvalitních cannelon 
krájená rajčata ve vlastní šťávě (plechovka) počet dle velikosti zapékací misky
cuketa 
kokosový olej
sýr nebo parmazán nahoru
oregáno
pepř 
sůl 
bazalka a jiné koření 

Postup:
Najdeme si větší zapékací misku, do které dáme canneloni od kraje ke kraji. Dno misky potřeme kokosovým olejem. Pak si dochutíme mleté maso solí, pepřem a bazalkou. K tomu si nakrájíme cuketu na malé kostičky a zamícháme. Tuto směs lžičkou vždy natlačíme do dutiny každé trubičky cannelon a rozložíme v zapékací misce. V další misce si smícháme plechovku rajčat a dochutíme kořením, solí, případně dosladíme dle chuti. (pokud jsou tam velké kusy, tak je trochu pokrájíme) Touto směsí zalijeme canneloni v misce. Důležité je dát pozor, aby těstoviny byly pokryté směsí a opravdu se udělaly do měkka. 
Pečte asi 30 minut v troubě a pak podávejte posypané třeba sýrem :)


Pozor vnitřek je ještě docela dlouho fakt horký, tak ať neskončíte se spálenou pusou jako já..

Komentáře