Canneloni jsme doma ležely už dlouho, jenom nějak nebyla inspirace jak je udělat trochu méně vydatnější než v restauraci. Najednou to bylo, v mražáku jsme našla mleté krůtí maso a tak vznikl tenhle recept.
Ingredience:
mleté krůtí maso (lze samozřejmě použít i jakékoliv jiné)
balení kvalitních cannelon
krájená rajčata ve vlastní šťávě (plechovka) počet dle velikosti zapékací misky
cuketa
kokosový olej
sýr nebo parmazán nahoru
oregáno
pepř
sůl
bazalka a jiné koření
Postup:
Najdeme si větší zapékací misku, do které dáme canneloni od kraje ke kraji. Dno misky potřeme kokosovým olejem. Pak si dochutíme mleté maso solí, pepřem a bazalkou. K tomu si nakrájíme cuketu na malé kostičky a zamícháme. Tuto směs lžičkou vždy natlačíme do dutiny každé trubičky cannelon a rozložíme v zapékací misce. V další misce si smícháme plechovku rajčat a dochutíme kořením, solí, případně dosladíme dle chuti. (pokud jsou tam velké kusy, tak je trochu pokrájíme) Touto směsí zalijeme canneloni v misce. Důležité je dát pozor, aby těstoviny byly pokryté směsí a opravdu se udělaly do měkka.
Pečte asi 30 minut v troubě a pak podávejte posypané třeba sýrem :)
Pozor vnitřek je ještě docela dlouho fakt horký, tak ať neskončíte se spálenou pusou jako já..
Komentáře
Okomentovat