Z mého talíře 26

Tento týden bych nazvala jak si pokazit úspěch jednoduše a rychle. Ač jsem se konečně zase jednou blížila k mému finálnímu číslu na váze a cítila se opravdu super, přišel náročný týden. A to opravdu hodně, sešlo se hned několik pracovních akcí po celé republice, všude čekal večerní raut a já už se předem bála, jak to půjde všechno vůbec stihnout. K tomu jsem potřebovala udělat nějaké pracovní resty, na kterých dost záleželo a tak jsem měla o stres opravdu postaráno. 
No a dopadlo to jak jenom mohlo, Žádna dietka, žádná zdravá strava, padla celá zásoba čokolády ještě, že jím jenom Ritter sport a jenom dva druhy a ta není vždy hned po ruce, jinak by jí bylo mnohem víc. Celý týden jsem snad ani nejedla doma a když ano, tak pouze nějaké rychlovky a mně se rozjely chutě tak, že to prostě nešlo zastavit :D
Těstoviny s hříbky, čerstvým hráškem a parmazánem. 
Měla jsem obrovskou chuť na pečivo a tak jsem se rozhodla si ho upéct. Celozrnné kynuté housky se slunečnicovými semínky a sýrem. Recept ZDE
Takhlew někdy vypadá rychlý oběd co nejblíž k domu. Opět Bistro Open a jejich letní burger s meruňkovou marmeládou. No, opakuju se jako vždy. byl fakt dobrý. Burger je pro mě taková jistota, když se mi nechce vybírat, ale že bych si na tom nějak pochutnávala a ulítávala jako kdysi, to už naštěstí neplatí. 

Litomyšl level I. Během pár dní jsem se v tomto městě vyskytovala hned třikrát. Tenhle pozdní obídek po širým nebem byl skvělý zážitek. Carpaccio je jeden z mých milovaných předkrmů a užila jsem si ho do posledního kolečka. 

Když mé vybrané jídlo neměli a v jídelníčku bylo asi tak šest jídel celkem, padla moje rychlá volba na svíčkovou (jmenovalo se to nějakým vznosným jménem, ale byla to svíčková). Za mě dobrý, ale no žádný extra zážitek jsem z toho neměla, asi jsem omáčkám už odvykla. 

Ano, vidíte dobře, opět Carpaccio. Utekl víkend, který jsem z půlky prospala, z půlky propracovala a energii dobíjela hlavně čokoládou a co dům dal. Nastal důležitý den pro mého oblíbeného bratránka a to jeho promoce k doktorskému studiu a po ní nás čekaly hody ve Ville Richter v Praze. Jako předkrm bylo opět Carpaccio a opět bylo výborné. Myslím ale že po tom, co ho mám dvakrát za týden, si dám se syrovým masem chvíli pokoj :) 

Dalším chodem kromě jednohubek s lososem a jinými dobrotami, byl telecí steak s muffinem z bramborové kaše. No, já na to maso moc nejsem, bylo dobré, ale svnědla jsem sotva půlku. Jsem prostě líná žvýkat :)

Po cestě domů jen rychlá zastávka v Moravských Budějovicích. Na Tripadvisoru a v mapách prý moc hezká restaurace, no ehm šlo o takový sál nad hernou a sportovním barem, kde měli sice krásné židlě a výmalbu, ale jinak nic moc. Kromě smažených žmapionů a sýru tady měli burger a tak byla volba jasná opět jsem se nechala nachytat lehkou volbou Burger byl relativně ok, dělaný na grilu, s vajíčkem a hranolky. Ale jinak nic moc, po sundání horní housky to bylo docela suché a přitom mastné od slaniny. Rychle jsem to zdlábla a vnitřně trochu litovala. Snad mě to opravdu na chvíli poučí, že burgery už mi nejedou. S mekáčem mi to taky chvíli trvalo :D 

Den před termínem odevzdání práce, za mnou přijela kamarádka a šly jsme na večeři do našeho už oblíbeného Golfparku Lhotka. Dala jsem si jejich křídla s barbecue omáčkou a k tomu zeleninový salát a výbroně jsem se najedla. Večer jsem mohla opět sednout k práci.
Hurá projekt odevzdán a dokonce ohodnocen pozitivně. Hladová, ale šťastná jsem se nechala zlákat do italské Babetti na Tomatovou polévku a Gnocchi s kuřecím masem, cuketou a hříbky.


 A pak už jsem se těšila na to, že se konečně pořádně vyspím. Ale to ne, ještě mě čekalo balení na cestu na pár dní do termálů na oddech. Snad se konečně vyspím tam, když tento týden se mi to snad ani jeden den nepovedlo :D
Doufám, že na naše státní svátky spojené s prázdninami taky vyrážíte někam za relaxem nebo alespoň na B4L jako půlka Ostravy. 






Komentáře