Kakaová buchta s tvarohem



Buchty a koláče prostě letí, natož, když vím jak udělat recept přece jen zdravější a bez cukru. Tentokrát jsem měla chuť na nějaký kakaový koláč ve stylu dezertu míša a tady je výsledek. 

Ingredience:
200g pohankové vločky
150g hladká mouka nebo jenom 350g
vejce 2ks
kypřící prášek
perníkové koření
kakao 15g
sladidlo / med
kompot například meruňkový 800g (velká zavařovačka) případně zmrzlé ovoce
kefír asi 150g
mléko na doředění těsta pokud použijete vločky
jogurt selský 400g nebo tvaroh
banán 1ks


Postup:
Sypké suroviny dáme do mísy a přidáme vejce. Otevřeme kompot a k mouce přilijeme tekutou složku. Pak ponorným mixérem pomixujeme meruňky v lahvi a přidáme do mísy (není nutné můžete je jenom nakrájet na kousky). Přidáme kefír a dosladíme. Necháme chvíli odležet, je možné, že vločky Vám natáhnou velké množství tekutin a těsto pak bude moc husté, takže doředíme mlékem. Těsto nalijeme na plech. Do nové misky si dáme jogurt a rozmačkaný banán, dosladíme dle chutí a případně přidáme kefír pro zředěni. Na těsto na plechu lžící dávkujeme jogurtovou nebo tvarohovou směs a dáme na 20 minut péct na 200 stupňů do trouby. 


Komentáře