Těstoviny s cuketovou omáčkou


Vždycky, když jsou v Lídu čerstvé těstoviny, tak jim neodolám. A tak jsem tu jednu krabičku měla už pěkne dlouho v ledničce, ale pořád na ně nějak nedošlo. Až dnes. 
Maso žádné zrovna nachystané nebylo a tak byla tato vegeteriánská verze.

Ingredience:
250g čerstvých těstovin
500g cukety
100ml smetany
 česnek 
olivový olej 
25g parmazánu
bazalka nebo jiná bylinka 


Postup:
Rozpálíme si pánev a dáme do ní na olivovém oleji orestovat na plátky nakrájený česnek. Cuketu si mezitím nakrájíme na kolečka nebo na tenké nudličky a přidáme do pánvičky. Cuketu restujeme dlouho, aby byla opravdu měkká 
Těstoviny uvaříme podle návodu ve velké nádobě s osolenou vodou tak, aby byla al dente. 
Až májme cuketu udělanou, přidáme k ní smetanu a polovinu parmazánu. Pokud máme bylinky, přidáme jich část do omáčky.
Pka už jsem přihodíme těstoviny do pávne, zamícháme a servírujeme s nastrouhaným parmazánem a zbytkem bylinek. 
Dobrou chuť 

Komentáře