Karlovarský knedlík


Miluju knedlíky, nejvíc samozřejmě od mé maminky, nicméně jsem se naučila trochu jinou verzi a k omáčce z nasbíraných hříbků byl skvělý.


Ingredience: 
7 rohlíků nebo housek 
175 ml mléka 
2 žloutky
100g hrubé mouky 
muškátový oříšek
2 bílky 
sůl 
bylinky jako petřžel, medvědí česnek a jiné.

Napřed si nakrájíme pečivo, do mísy k němu přidáme mouku, žloutky a koření. V druhé misce si vyšleháme sníh ze dvou bílků s troškou soli až bude tuhý a pak jej přidáme ke směsi s moukou. Nakonec všechno opatrně zamícháme. Na stůl si vyložíme potravinovou fólii, vždy do ní dáme trochu těsta a zabalíme. Pak ještě propícháme vidličkou a můžeme vařit v osolené vodě. Vaříme asi tak 20 minut nebo dokud knedlíky nevyplavou.

Přeji dobrou chuť :) 


Komentáře