Chleba z obchodu tak nějak dávno není to pravé a tak už dávno peču chléb domácí, abych věděla, co přesně do něj dávám, po posledním nečekaném úspěchu dvou pečení, dodávám upravený recpet na celozrnný chléb, který peču již léta.
Ingredience:
2 hrnky hladké mouky
3,5 hrnky celozrnné mouky
3 hrnky vlažné vody
1 balíček sušeného droždí
trocha cukru
trocha oleje
trocha octa
sůl
dle chutí semínka, bylinky, restovaná cibulka, sušená rajčata, prostě co Vás napadne
Postup:
Do mísy si dejte mouku, první dávám celozrnnou, dle mých zkušeností je nejlepší celozrnná chlebová a na to mouku hladkou. To zalijeme 3 hrnky vlažné vody a do ní nasypeme sušené droždí a lžíci cukru. Necháme vzejít kvásek asi 15 minut a pak přidáme ostatní ingredience. Necháme vykynout nejméne hodinu. Pak chleba přendám do vymyzaných dvou obdélníkových forem na chleba a nechám znovu nakynout. No a nakonec už jsem peču asi 30 minut na 180 stupňů. Chleba je výborný, naposled se u návštěvy snědl celý ještě teplý.
Komentáře
Okomentovat