Ingredience
Upřímně jsem našla i krém na dukátové buchtičky v pytlíku jako puding a je taky výborný a hlavně teda rychlý :)
Do mísy si dáme mouku, cukr, špetku soli. Na kraj nalijeme asi polovinu vlažného mléka a přidáme droždí a necháme vzejít kvásek. Po pár minutách mírně zamícháme a necháme vykynout.
Po vzejití kvásku přidáme zbylé suroviny a hněteme nejlépe v robotu. Pak těsto necháme dokynout asi hodinu na teplém místě.
Vykynuté těsto si rozdělíme na proužky a buď tedy tvarujeme každou buchtičku zvášt a tu namočímr v rozpuštěném másle nebo jednoduše uděláme dlouh provazce těsta, naskládáme do formy vedle sebe a nakrájíme na kostičky a mašlovačkou potřeme máslem, aby se neslepily (není to pak tak moc hezké, ale je to mnohem rychlejší a v bříšku se to stejně nepozná :) )
Buchtičky v pekáči necháme ještě chvíli nakynout a pak už dáme do rozehřáté trouby asi na 30 minut, prostě až budou mít hnědý vršek.
Do rendlíku si dáme mléko a přivedeme k varu, k němu přídáme smíchaná cukr nebo sladidlo, vanilkový cukr a škrob, přidáme žloutky a promícháme. Mléko v tu chvíli nesmí přímo vačit jinak se žloutky úplně uvaří. Krém zhoustne za minutku a můžete podávat :)
Komentáře
Okomentovat