Osmý měsíc života

Je to neuvěřitelné, ale půlka léta je skoro pryč a my máme další měsíc za sebou. 


Během hraní už si Emmi přehodí nohy a hezky si sedne a tak si hraje. Oblíbené hračky kromě katáčku na zuby jsou i lžičky.

Emminka už se naučila úplně sama postavit o cokoliv, co se jí hodí. Napřed to bylo jen výjimečně a teď už je to vlastně každý den a dokonce i s rovnými zády. 

Takhle teď vypadají naše krabičky na cesty, Emmi vyloženě baví jíst rukama a žvýkat kousky a tak se jí to snažím dopřát jak to jde. Přes den už jí jenom normální jídlo, dokonce ani moxované kaše už moc nechce a akorát na noc dostává UM. 


Jednou po čase jsem jí zkusila dát do hluboké korby a Emmi to brala jako velké dobrodružství, skákala kolem krajů a vstávala o okraj a měla jsem co dělat ji tam udržet :) 

Začali jsme s Emmičkou chodit na hory, zatím jsme zvládly Ondřejník a Skalku a Velký Javorník. Chvílemi se to Emmi sice nelíbí a je nutné ji zabavit, ale většinu cesty si užívá. Po cestě papá borůvky a maliny ze stromů a paradoxne nakonec i mnohem lépe spí když jsme vbyli přes den na horách. Potřebujeme se přece jenom připravit na naší dovolenou na konci srpna, kde bychom mohly chodit i velké túry po Jesenících.

Fotka z další rodinné oslavy, tentokrát na horách s pozdnějším návratem a všechno bylo super, Emmi byla veselá, mlsala ovoce ze stolu, hrála si s dětmi a všechno začíná být super, příště už tam zůstaneme na noc i ve stanu :) Emmi začíná mít velmi ráda všechny společenské akce, má ráda lidi a už se socializuje hezky i s dětmi. Jelikož už toho hodně může i jen tak ze stolu (myšleno hlavně ovoce), tak jsou akce s ní najednou o dost jednodušší, prostě jí s sebou vezmu 

A na závěr ještě jedna společná z oslavy 

Emmička se do konce měsíce naučila naprosto v klidu sedět ssamas 
První posazení do houpačky, bylo to večer, Emmi už byla hrozně unavená, ale přesto jí to vykouzlilo nádherný úsměv na tváři. Je to prostě malý smíšek.

Láska ke čtení jí zůstala a už si umí i sama vybrat co si ke čtení přeje 

Papkáme v sedě i v novém křesílku 

Mamka měla první volný večer bez Emmi a to s koncertem Horkýže Slíže 

Papkáme v jídelní židliččce 






 

Komentáře