Dvanáctý měsíc života a první oslava narozenin


Blíží se konec prvního roku s mou usměvavou, divokou, veselou a rošťáckou holčičkou. Fotku se nám v klidu nepovedlo vyfotit (s touto verzí se už loučím, neboť nekolik posledních kartiček s čísly jsou už pěkně pokrčené a zničené) Ale nepřestává mě fascinovat její osobnost, nápady a radost z každého detailu. 

Prního Mikuláše Emmi strávila na pláži a dostala alespoň čelenku pro radost a nějaké dobrotky pro miminka :) 


8.12. mi Emminka splnila sen a to, že opravdu začne chodit. Už několik týdnů dokázala ujít jeden krůček, ale nějak k těm ostatním nikdy neměla odvahu a v tento den, se prostě rozhodla jít. První den ušla tři krůčky, další pět a během pár dní už opravdu mnohem více chodila než lozila po zemi, Zatím to byla taková srandovní široká chůze, ale dokázala to :) 


Krásná procházka "přes kopec" na vedlejší písečnou pláž. Na fotce to vypadá daleko, ale v reálu to byl docela kousek, i když s mojí malou zátěží na zádech jsem toho měla docela plné kecky :D  

Opět sranda na dětském hřišti, Emmi miluje houpání a opravdu do něj dává sílu. Při držení za ruku už celkem vyleze šikmou plochu a spolu se umíme krásně sklouznout. Prostě užívá si to na plné pecky. 

Vánoční trhy byly otevřené pouze jedne den, dokonce jen jedno odpoledne, ale my jsme si punč stihly dát a tak jsme teda zahájily přípravu na naše první opravdové Vánoce. Ty loňské v porodnici beru jenom jako seznámení nás dvou, ale moc Vánočního na nich ještě nebylo, ač se v porodnici snažili i v podobě salátu a kapra. 

A je to tady !!!! první narozeninky... Stále jsme zvažovala a vymýšlela jak zařídit dort, ale nakonec jsem se rozhodla pro jogurtový tvarohový dort s ovocem, kterého jsem mohla dát kousek jak Emmi, tak neteři a užily jsme si ho všichni. Recept najdete zde 


Jako jeden z hlavních dárků jsme Emmi nadělili Montessori houpačku a měla velký úspěch již od prvního dne a doteď hraje prim v jejím výběru hraček.  

Komentáře