Jak mi moje princezna roste, tak už jí čím dál více "normálních" jídel a tudíž bylo načase vymyslet pro ni nějaké její pečivo, které může jíst třeba na večeři. Tento chlebík je něco jako toastový chleba, trošku se drobí, ale tím že je v něm máslo i olej, tak se dobře polyká a nedusí ji. U nás je oblíbený třeba s lučinou a sýrem.
Ingredience
200 g hladká mouka
200 g špaldová hladká mouka
100 g mouka chlebová
350 ml voda
1/2 droždí
špetka cukru
2 lžíce řepkového oleje
50 g másla
sůl dle stáří dítěte a dle potřeby
plus co Vás dalšího napadne
Postup:
V míse si smícháme všechny mouky, přidáme vlažnou vodu, špetku cukru a nadrobíme do ní droždí: Necháme chvíli vzejít kvásek a pak přidáme rozpuštěné máslo, olej a trochu soli. Případně můžeme dodat i bylinky. My milujeme třeba anýz. Těsto důkladně zpracujeme nejlépe v robotu a necháme 60 minut odležet. Pak jej přendáme do formy a necháme znovu ještě 15 minut vykynout. Mezitím si ropálíme troubu na 180 stupňů a pečeme prvních 15 minut na 180 stupňů a pak dalších asi 20 minut na 160 stupňů, vždy záleží na tom jakou máte formu. Já používám silikonovou.
Komentáře
Okomentovat