Desátý měsíc života

Další měsíc utekl jako voda a příchází nám podzim, bohužel s tím přichází i spousta komplikací ohledně oblékání a pohybu venku. Malá už se sice umí opravdu udržet na nohou a dokonce se dvakrát pustila a chvíli stála, ale přece jenom už to není jako předstím, že je země suchá a teplá. 

 

V jídle jsme čím dál lepší, i když pak musím umýt celou Emminku, stůl, misku a půl kuchyně. Tak se zatím držím a učím Emminku jíst samostatně jak to jenom jde. Se šesti zoubky už to přece jenom jde mnohem lépe a to si myslím, že se nám začaly zakládat už i trojky nahoře.

Asi poslední hrátky venku na hřišti v dětském ráji. Myslím, že od jara tam budeme pravidelnými návštěvníky jak to jenom půjde.

Přidaly jsme si další horský vrchol a to Lysou horu a hned dvakrát během pár dní. První výstup totiž Emminka prospala a tak jsme si to zopakovaly ještě jedno a tentokrát nám to krásně vyšlo. 

U našich na zahradní párty jsme si poprvé vyzkoušely chodítko od Janičky a Emmi okamžitě věděla co se s ním má dělat a je to momentálně velmi oblíbená hračka. 

Měly jsme doma návštěvu v podobě jiného miminka a to Dorotky, fotka vypadá jako by holky kytara fakticky bavila, ale bohužel šlo spíše jenom o pár vteřin a pak se obě rozutekly. 

Malý lumpík začíná být pěkně divoký a na našich lekcích angličtiny začala úspěšně rozebírat kancelář a číct si prospekty, je to prostě malá čtenářka :)


Máme nový program a to, že jednou týdne u nás teď přespává dcerka od kamarádky, tak mají holky obě takový sourozenecký večer a společné koupání.

Emmi byla poprvé na hlídání na noc, byla jsem strašně nervozní, ale nakonec bylo vše v pořádku a nakonec spala snad i lépe než doma, tak snad se nám už blíží fáze, kdy se i maminka hezky vyspí 




Komentáře