Skořicoví šneci

 Měly jsme s Emmičkou chuť na něco sladkého, z čeho pokud možno nebude úplně největší nepořádek při konzumaci :) V lednici se na mě smálo poslední droždí a tak přišel nápad na škořicové šneky. 


Ingredience: 

420 g hladká mouka 

80 g špaldová mouka 

60 g cukr moučka a trocha sladidla na doslazení (nicméně není to už nutné)

180 ml vlažného mléka 

1 kostka droždí 

100 g změklého másla plus máslo na potření

2 vejce 

skořice 

plechovka salka (většinou dělám s pudingem, ale salko nám prostě zrovna zůstalo doma ve spíži) 


Postup: 

V míse smícháme mouku, cukr a zalejeme vlažným mlékem. Do této směsi nadrobíme droždí a necháme asi 5 minut vzejít kvásek. Poté přidáme vejce a máslo a zpracujeme v hladké těsto. 

Těsto necháme vykynout na teplém místě asi hodinu. Pak jej rozválíme na obdélník a na ten potřeme salko ( puding a posypeme skořicí. Plát potom srolujeme jako roládu, tu pomastíme roztopeným máslem a nakrájíme na kolečka a ty vkládáme do vymazaného hlubokého plechu.  

Pečeme asi 25 minut na 180 stupňů a můžeme podávat zakápnuté zbytkem Salka   :) 

 


Komentáře