Toastový chléb

V pečení mého klasického chleba už jsem téměř odborník a rozhodla jsem se vyzkoušt zase něco jiného a to toastový chlebík, který by se dobře jedl i Emmince. Hned první pokus vyšel parádně, tak se s Vámi o něj podělím. 


Ingredience: 

400 g hladké mouky

100g žitné mouky 

350 ml vlažné vody 

droždí 

cukr, sůl

lžice oleje - já používám řepkový

vejce na pomazání 


V míse si smícháme mouku, přidáme vlažnou vodu a cukr a do směsi rozdrobíme droždí. Necháme pár minut vzejít kvásek a pak přidáme ostatní ingredience a vše necháme hníst v robotu asi 7 minut. 

Mělo by vzniknout hladké mírně lepivé těsto, které necháme na teplém místě vzejít do dvojnásobku svého objemu. Pak znovu promícháme a přendáme do vymazané formy na biskupský chlebíček, já používám silikonovou z Tescomy. Opět necháme vzejít, pak potřeme rozšlehaným vejcem. Mezitím si rozehřejem troubu na 220 stupňů. Po 10 minutách snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme ještě asi 25 minut.  

Doufám, že se Vám povede tak jako nám 

Komentáře