Ingredience:
400 g hladké mouky
100g žitné mouky
350 ml vlažné vody
droždí
cukr, sůl
lžice oleje - já používám řepkový
vejce na pomazání
V míse si smícháme mouku, přidáme vlažnou vodu a cukr a do směsi rozdrobíme droždí. Necháme pár minut vzejít kvásek a pak přidáme ostatní ingredience a vše necháme hníst v robotu asi 7 minut.
Mělo by vzniknout hladké mírně lepivé těsto, které necháme na teplém místě vzejít do dvojnásobku svého objemu. Pak znovu promícháme a přendáme do vymazané formy na biskupský chlebíček, já používám silikonovou z Tescomy. Opět necháme vzejít, pak potřeme rozšlehaným vejcem. Mezitím si rozehřejem troubu na 220 stupňů. Po 10 minutách snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme ještě asi 25 minut.
Doufám, že se Vám povede tak jako nám
Komentáře
Okomentovat